onsdag 23 mars 2011

Dencitets tankar

Jag och Caroline har efter handledningen i dag diskuterat om det vi tog upp om dencitet och ullared.Vi tror att ni menar konvektion eftersom det är rörelsen som är innan jul i ullared. För dencitet står väl för vikten och tätheten. Som exempelvis dencitetsskillnaden mellan järn och bomull. Där järn är kompakt och tungt och bomull lätt och fluffigt.

//Naturvetenskapliga tankar från Therese och Caroline

2 kommentarer:

  1. Som jag har förstått det så kan man sammanfatta det hela med att "ju högre densitet ett ämne har desto kraftigare blir konvektionen"... Om man då pratar om "shoppingtokiga" inne på Ullared så betyder det alltså att ju fler shoppingsugna som springer omkring med sina kundvagnar och trängs ju mer energi frigörs, alltså desto kraftigare blir konvektionen... Eller? Nej, jag vet inte om jag förstår ändå... Ju mer jag funderar desto rörigare blir det! :-)
    /Karoline Sigoldson

    SvaraRadera
  2. Hej igen...
    Nu har jag funderat lite till.
    Är det inte så att det alltid är lika många som shoppar?
    De blir alltså inte fler till jul, bara snabbare...
    Om de är lugna så frigörs inte så mycket energi om de däremot skulle rusa fram och tillbaka som tokar inne i varuhusest så stiger energinivån? Är då energinivå = konvektion? Eller vad pratar jag om egentligen? :-)
    /Karoline Sigoldson

    SvaraRadera